#hét receptje


A hét receptje: krumpli a grillen
 

A hét receptje: krumpli a grillen

A krumpli természete ilyenkor még merőben más, mint a késő ősszel kínált télálló burgonyáé, amit hajlamosak vagyunk bespájzolni. Hogy aztán győzzük szedni róla a csírákat, míg meg nem unjuk. Most még igazi nyári fogásokat készíthetünk belőle, és elég hozzá a grillrács is.

Krisztina O'Brien Krisztina O'Brien

A hét receptje: Cukkinis, fetás quiche
 

A hét receptje: Cukkinis, fetás quiche

Igaz, hogy a cukkini egész évben kapható, de legjobb formáját mégis nyáron hozza, amikor még kemény, héja zöld és szép fényes, élénk színű. A quiche-t, azaz a francia lepényt meg ugye, nagyon szeretjük?

Lukács Enikő Lukács Enikő


A hét receptje: sárgabarackos torta
 

A hét receptje: sárgabarackos torta

Legnagyobb örömünkre még mindig ott virítanak a sárgabarackhalmok a piacokon, és nem lett igaza a huhogóknak, hogy az idén oda a lekvár. De mit kezdjünk az édes krémes érett sárgabarackkal, ha már tele a kamra a dunsztossal? Süssünk belőle tortát!

Rapp Eszter Rapp Eszter

A hét receptje: Málnás ricotta torta
 

A hét receptje: Málnás ricotta torta

Elvileg dúlnia kellene a málna szezonnak, de attól tartunk, az idén sajnos nagyon rövid ideig tart. A napokban ne gondolkozzunk sokat, együk, vegyük, mert úgy tűnik, igencsak a végét járja, s marad nekünk a mélyhűtött, pláne import.

Lukács Enikő Lukács Enikő


A hét receptje: Málnás flan - recept
 

A hét receptje: Málnás flan - recept

Aki szereti a vanília pudingot, az a flanban biztosan nem fog csalódni. A flan tulajdonképpen nem más, mint gőzfürdőben sült vaníliás tejsodó. Zsenialítása abban rejlik, hogy pillanatok alatt elő lehet készíteni, és sokféleképpen ízesíteni. Most málna jár neki.

Lukács Enikő Lukács Enikő

A hét receptje: ribizlilekvár
 

A hét receptje: ribizlilekvár

Itt június, és mindenki az eperrel, cseresznyével, mindjárt majd a meggyel, málnával esik szerelembe, a szegény ribizli meg lesorvad a bokrokról. Pedig a ribizli nemcsak finom, hanem nagyon egészséges gyümölcs is. Külsőleg-belsőleg egyaránt jótékony hatással van megviselt porhüvelyünkre. Jó, jó, tudjuk, a magok.

Lukács Enikő Lukács Enikő


A hét receptje: Bodzát a pohárba
 

A hét receptje: Bodzát a pohárba

Hogy ez idő tájt szörp üzemmódra állunk át az az úton-útfélen bólogató óriás tenyérnyi bodzavirágoknak köszönhető. A legfinomabb kora nyári hűsítő azonban nemcsak egymagában kerülhet a poharakba.

Gy. Zs. Gy. Zs.

A hét receptje: Epres fehér csoki mousse
 

A hét receptje: Epres fehér csoki mousse

A fehér csoki folyamatos polémia tárgya a tekintetben, hogy egyáltalán csokoládé-e. Az igazság az, hogy a hivatalos FAO szabvány szerint nem, mivel, vanília, kakaóvaj, tej vagy tejpor és cukor elegye adja az alapját, és csak kakaóvaj tartalma van. A csokoládé kedvező élettani hatását nem érhetjük tetten rajta. Amit azonban senki nem vitat el az, hogy nagyon finom.

Lukács Enikő Lukács Enikő


A hét receptje: Spárgás lepény
 

A hét receptje: Spárgás lepény

Végre megjelent a piacokon a spárga. Érdemes kihasználni az alkalmat, hiszen hamar vége a szezonnak. Ez az igen ízletes tavaszi zöldség szinte bármilyen formában nagyon finom.

Rapp Eszter Rapp Eszter

A hét receptje: Réteges süti anyák napjára
 

A hét receptje: Réteges süti anyák napjára

Mostani receptünket gyerekek és vállalkozó kedvű apukák is könnyen el tudják készíteni, hogy vasárnap meglepjék illetékes ünnepelteket. De már az is valami, ha anyák napján az anyáknak nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis kerül a család asztalára sütemény. Ezt nem sütjük, csak rétegezzük.

Lukács Enikő Lukács Enikő

A hét receptje: maceszos csokoládétorta
 

A hét receptje: maceszos csokoládétorta

Hogy ki és mikor készített először csokitortát, momentán nem tudjuk megmondani. De azt igen, hogy sok szenvedélyes rajongója van ennek a süteménynek, amely számtalan formában hódít a desszertes tányéron.

Lukács Enikő Lukács Enikő

A hét receptje: Kalács muffin
 

A hét receptje: Kalács muffin

Az ünnep közeledtével természetes, ha a gondolataink már a hagyományos húsvéti ízek körül forognak. Így most ezt a finom sós süteményt ajánljuk.

Rapp Eszter Rapp Eszter

A hét receptje: Medvehagymás sajtos szuflé
 

A hét receptje: Medvehagymás sajtos szuflé

A medvehagyma igazi idény zöldség, ez idő tájt különösebb gond nélkül beszerezhető nagyobb piacokon, és szabadon is szedhető a Mecsek lejtőin, hogy aztán újabb egy évet kelljen várni a felbukkanására. Ezekben a napokban nem szalaszthatjuk el a medvehagymás ételeket, mert legközelebb csak jövő tavasszal lesz ismét alkalmunk elkészíteni. A medvehagymás szuflé igazi tavaszköszöntő, és a hagyományos húsvéti tojásos ételek mellett színfolt az ünnepi asztalon is!

Lukács Enikő Lukács Enikő

A hét receptje: Réteges kalács
 

A hét receptje: Réteges kalács

Ezúttal egy igazán extravagáns kinézetű süteményt választottunk. Valójában egy hagyományos fahéjas kalácsról van szó, melynek különlegessége abban rejlik, hogy csavarás vagy fonás helyett, rétegelve készítjük el. A kalács rétegei ide-oda dőlve kelnek, illetve sülnek meg, amitől kifejezetten bohókás látványt nyújt a kész sütemény. Már-már egy modern művészeti alkotás, ami ráadásul nagyon finom.

Rapp Eszter Rapp Eszter

A hét receptje: csokis golyó
 

A hét receptje: csokis golyó

Ajándékba, összejövetelre, gyerekzsúrra, vagy csak úgy nassolni valónak tökéletes a házi készítésű csokis golyó. Előkelőbb nevén, a trüffel.

Rapp Eszter Rapp Eszter